21 C
Adana
Cumartesi, Nisan 27, 2024

Kasım 2021 Olağan Meclis Toplantımız Gerçekleştirildi

Yayın Tarihi:

2021 yılı Kasım ayı Olağan Meclis Toplantımız, Meclis Başkanımız Osman Bağış başkanlığında gerçekleştirildi. Tarımsal üretimin milli güvenlik meselesi kadar önemli olduğunu söyleyen Meclis Başkanımız Osman Bağış, “Buğday üreten çiftçilerimiz; savunma sanayi için üretim yapan işletmeler kadar önemlidir. Bu anlamda devletimizin önceliği; çiftçinin korunması ve üretimin sürdürülebilirliğinin sağlanması olmalıdır” dedi.

DÜNYANIN EN STRATEJİK ÜRÜNÜ BUĞDAYDIR

Adana bölgesinde buğday ekim döneminin tamamlanmak üzere olduğunu belirten Meclis Başkanımız Osman Bağış, Kasım 2021 Olağan Meclis Toplantımızda yaptığı konuşmada “Tarımsal üretim bir milli güvenlik meselesidir. Dünyanın en stratejik ürünü buğdaydır. Buğday üreten çiftçilerimiz; savunma sanayi için üretim yapan işletmeler kadar önemlidir. Bu anlamda devletimizin önceliği; çiftçinin korunması ve üretimin sürdürülebilirliğinin sağlanması olmalıdır. Tedbirleri biran önce almak yetkililere düşmektedir” dedi.

BUĞDAY DESTEĞİ KİLOGRAM BAŞINA 20 KURUŞA ÇIKARILMALI

Gübre fiyatlarındaki yüzde 200’e varan fiyat artışının çiftçileri buğday ekiminden uzaklaştırdığının da altını çizen Başkan Bağış, “Kilogram başına verilen 10 kuruşluk destek hedefine ulaşmamıştır. Bu desteğin en az 20 kuruşa çıkarılması gerekir. Destek 20 kuruşa çıkar ise buğday eken çiftçilerimizin tekrar buğday ekebileceği inancındayım. Aksi takdirde buğday konusunda hepimizin endişelenmesi gerekebilir! Türkiye’nin ekonomik anlamda kalkınabilmesi için tarımdaki sorunların ivedi şekilde çözülmesi gerekmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yeni açıkladığı gübre destekleri yeterli olmamıştır. İlgili brimler bu konuya büyüteç altına alarak çözüm üretmek zorundadır” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu belirtiniz!
Lütfen adınızı giriniz

SON HABER/DUYURU

SOSYAL MEDYA

2,209BeğenenlerBeğen
1,336TakipçilerTakip Et
3,862TakipçilerTakip Et