25 C
Adana
Perşembe, Mart 28, 2024

Aralık 2021 Olağan Meclis Toplantımız Gerçekleştirildi

Yayın Tarihi:

Aralık 2021 Olağan Meclis Toplantımız, Meclis Başkanımız Osman Bağış başkanlığında gerçekleştirildi. Bağış, Türkiye ekonomisinin yılın 3. Çeyreğinde bir önceki yıla göre yüzde 7,4 büyüdüğünü ifade etti. Toplantıda söz alan Yönetim Kurulu Başkanımız Şahin Bilgiç ise, döviz kurlarındaki kısa vadede ani iniş ve çıkışların yaşanmasının ürün fiyatlarında dengesizliğe yol açtığını söyleyerek özellikle zaruri ihtiyaç olan temel gıda maddelerinde fiyatların düşürülmesi çağrısında bulundu.

BAĞIŞ, “SULANABİLİR TARIM ARAZİLERİ BİRAN ÖNCE SUYA KAVUŞTURULMALIDIR”

Türkiye ekonomisinin yılın 3. Çeyreğinde bir önceki yıla göre yüzde 7,4 büyüdüğünü ifade eden Meclis Başkanımız Osman Bağış, açtığı oturumda “Tarım sektörü 3. Çeyrekte büyüme 5,9 oranında daralarak mola vermiştir. Bu küçülmede en önemli faktör kuraklıktır. Kuraklık dönemlerinde üretimin devam edebilmesi için sulanabilir tarım arazileri biran önce suya kavuşturulmalı, İmamoğlu Sulama Projesi hayata geçirilmelidir. Bu proje ile bir milyon dönüm arazi sulanabilecek, çiftçilerimiz ve ülke ekonomisi bundan fayda görecektir. Tarım Bakanımızdan bu projenin tamamlanması için gerekeni yapmasını bekliyoruz.” dedi.

BİLGİÇ, “KAR MARJLARIMIZI DÜŞÜRELİM”

Piyasalardaki oynaklığın, belirsizliğin her zaman ekonomiye zarar verdiğini söyleyen Yönetim Kurulu Başkanımız Şahin Bilgiç,  yaptığı aylık değerlendirmede “Pandemi sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada olumsuz etkilerini göstermektedir. Buna döviz kurlarındaki dengesizliği de eklediğimiz de bu durum ülkemiz üretim ve ticaretine zarar vermektedir. Şuan ürün fiyatlarında dengesizlik var. Benim üyelerimizden ve halkımızdan ricam var. Bu piyasaları dengede tutmak, olumsuzluğu insanlarımıza yansıtmamak için gerekirse kar marjlarımızı düşürerek, maliyetlerimizin hesabını iyi yaparak şu dönemi beraberce atlatalım istiyorum. Çünkü çok sevdiğimiz bu ülke hepimizin.”

2022’DE İŞLEM HACMİMİZİ DAHA DA ARTTIRACAĞIZ

Başkan Bilgiç, “Stratejik konumda olan gıda, beslenme ve tarımın önemi dünyanın her tarafında kavranmaya başladı. Bu açıdan ticaret borsalarının işlevi çok önem arz ediyor. 2022’de mevcut olan potansiyelimiz daha da artarak devam edecektir. Üretim yönünden Adana ekonomisi iyi noktalara gidiyor. Buda ticarete katma değer yaratıyor. Bu katma değer hem Adana hem de ülke tarımda, sanayisinde söz sahibi olarak adından bahsettiriyor. Çukurova denilince ilk akla gelen bolluk ve berekettir. Ovamızın bu gücü ülkemizi besleyecek güçtedir. Yeter ki piyasalar her zaman hareketli olsun.”

HER TARAFI TÜRK BAYRAKLARI İLE DONATALIM

Türkiye’nin içerisinde bulunduğu sıkıntılardan kurtularak 2022 yılının sağlık, huzur ve mutluluk içerisinde geçmesini dileyen Başkan Bilgiç, “Üyelerimizin, üreticilerimizin ve tüm vatandaşlarımızın yeni yılını tebrik ediyorum. Aynı ruh aynı heyecan ve aynı inançla Adana’mızın kurtuluşunun 100. Yılını kutlayarak ilk milli mücadeleyi başlatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahraman şehit ve gazileri minnet ve rahmetle anıyorum. 5 Ocak Adana’nın kurtuluşunun 100. Yılında Adana’yı, evlerimizin balkonlarını Türk bayrakları ile donatalım” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu belirtiniz!
Lütfen adınızı giriniz

SON HABER/DUYURU

SOSYAL MEDYA

2,209BeğenenlerBeğen
1,336TakipçilerTakip Et
3,862TakipçilerTakip Et