13 C
Adana
Salı, Mart 19, 2024

TÜGİAD’dan Ticaret Borsamıza Ziyaret

Yayın Tarihi:

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Genel Başkanı Sn. Nilüfer Çevikel ve yönetim kurulu üyeleri Ticaret Borsamızı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Şahin Bilgiç ve Meclis Başkanımız Sn. Osman Bağış ile istişarede bulundular.

“TARIM, DİJİTAL VE YEŞİL DÖNÜŞÜM KONULARINDA BİRLİKTE ÇALIŞABİLİRİZ”

TÜGİAD Başkan Yardımcısı Gürkan Yıldırım ve Şanser Kadooğlu, Sayman Beril Pınar Tandoğan, YK Üyeleri Neşe Sütcü, Melike Bocan Atçeken, Serap Köprülü Ayar, Hüseyin Köksal Çınar ve Burak Dalgıç ile birlikte ATB Yönetimini ziyaret eden TÜGİAD Genel Başkanı Nilüfer Çevikel, Dernekleri hakkında bilgi verdi. Başta tarım olmak üzere Dijital ve Yeşil Dönüşüm konularında güç birliği oluşturmak için birlikte çalışmaya hazır olduklarını söyledi.

BÖLGEYE NELER VEREBİLİRİZ ONU KONUŞMAYA GELDİK

Abdioğulları Plastik ve Ambalaj Yetkilisi Merve Sütcü’nün refakat ettiği ziyarette TÜGİAD’ın Türkiye’de 5 şubesi, yurtdışında ise 14 şubesi olduğunu, üyelerinde nicelik olarak değil, nitelik olarak baktıklarını belirten TÜGİAD Genel Başkanı Nilüfer Çevikel, “TÜGİAD, Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası şubesi ve temsilcilikleri olan iş insanları derneğidir. Çukurova’ya baktığımızda tarım ve tekstil alanında artan bir ivme gördüğümüzden hem bölgeyi tanımak hem bölgenin bizi tanıması hem de katmadeğer çalışmalar yapmak amacıyla bir dizi ziyaretler düzenledik. Dernek olarak her ay bir ülke geziyoruz. Sizlere de Macaristan’dan geldik. Bölge için sizlerle ortak neler yapabiliriz? Bilhassa Yeşil dönüşüm, yeşil üretim ve dijitalleşme alanında hem biz nasıl fayda sağlarız? Hem bu bölgede neler eksik? Biz neler verebiliriz? İşbirliği yapmaya, ülkemize neler katabiliriz bunları konuşmaya geldik.” diye konuşan Genel Başkan Çevikel, TÜGİAD olarak dijital dönüşüm yolunda yazılım ve programcılıkta Türkiye’nin pazar payını büyütmek için teknoloji şirketleri ve Start-up’ların en yakın destekçisi olduklarını söyledi.

BİLGİÇ, “TARIM BİZDEN SONRAKİ NESİLLEREDE LAZIM”

Meclis Başkanımız Osman Bağış ve Genel Sekreterimiz T. Gökhan Öztürk’ünde hazır bulunduğu ziyarette TÜGİAD Yönetiminin yarısının kadın olmasını sevindirici bulan Yönetim Kurulu Başkanımız Şahin Bilgiç, ATB’nin faaliyetleri ve hizmetleri hakkında kısa bilgi vererek “Genel Başkanınızın kadın olmasını önemli buluyorum. Türkiye’nin özlediği bir tabloyu yaratmışsınız, tebrik ediyoruz. Hizmet üretmenin ve yapmanın ne kadar erdemli olduğunu çok iyi biliyoruz. Hepimizin amacı budur. Tarımın önemi her geçen gün giderek artıyor. İnsanlar her koşulda beslenmek zorundadır. Savaşlar bile aç karna yapılmaz. Tarım olmazsa gıda olmaz. Gıda olmazsa da sağlık olmaz. Tarım, gıda sadece bu güne bu yıla mahsus ihtiyaç değil, bizlerden sonraki nesillere de lazım olacak. Rusya – Ukrayna savaşı tüm dünya ülkelerini sıkıntıya soktu ama Türkiye her türlü zorluğu yenecek bunu aşacak güçtedir.” dedi.

Bu mevsimin yağışlarının sıkıntı yaratacağının altını çizen Başkan Bilgiç, üreticileri tedbirli olmaya davet etti.

Görüşmelerin ardında ATB hizmet binası, online alım satım salonu gezildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu belirtiniz!
Lütfen adınızı giriniz

SON HABER/DUYURU

SOSYAL MEDYA

2,209BeğenenlerBeğen
1,336TakipçilerTakip Et
3,862TakipçilerTakip Et