17 C
Adana
Salı, Mart 19, 2024

TMO Genel Müdürü Sn. Güldal Ticaret Borsamızda Sektör Temsilcileri ile Buluştu

Yayın Tarihi:

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Sn. Ahmet Güldal Ticaret Borsamızı ziyaret ederek sektör temsilcileri ile buluştu, TMO faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Sektör temsilcilerinin sorunlarını dinledi.

DESTEK PRİM ÖDEMELERİ HAZIR

Yönetim Kurulu Başkanımız Şahin Bilgiç, Meclis Başkanımız Osman Bağış, YK Başkan Yardımcımız Sabahattin Yumuşak, Genel Sekreterimiz T. Gökhan Öztürk, TMO Adana Başmüdürü Mehmet Taylan, Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan ve YK Üyeleri ile sektör temsilcilerinin katıldığı buluşmada konuşan TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, devletin her zaman üreticiyi, sanayiciyi ve tüketiciyi desteklediğini, buğday hasadı biter bitmez TMO’ya ürününü döken üreticilerin destek prim ödemelerinin hazır olduğunu söyledi.

YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ ŞAHİN BİLGİÇ, “TOPRAĞIMIZ ÇOK KIYMETLİDİR”

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal ve TMO Yetkilileri ile TUSAF Başkanı Haluk Tezcan ve YK Üyelerini Adana Ticaret Borsası’nda misafir etmekten çok mutlu olduğunu söyleyen Yönetim Kurulu Başkanımız Şahin Bilgiç, ATB’nin faaliyetleri, tarihi ve hizmetlerinden kısaca söz etmesinin ardından “Sizlerle birlikte yağan yağmur Adana’ya bereket getirdi. Çukurova’nın toprakları oldukça verimlidir. Çay ve fındığın dışında ne ekerseniz yetişir. Potansiyeli yüksek bölgeyiz. Toprak çok kıymetlidir. Toprak bir ürün gibi yetişmez. Toprağı oluşturma şansınız yok. Oluşması asırlar alır. Her yıl aşağı yukarı binde 2-3’lük alan imara açıldığından ve diğer sebeplerden dolayı toprağımız kayboluyor. 50-60 sene sonra topraklarımızın durumu ne olacak belli değil. Mutlaka bunun tedbirleri alınmalıdır. Adana Ticaret Borsası olarak koyduğumuz hedeflerimize ulaşmış bulunuyoruz. Hem üreticilerimize hem üyelerimize katma değer sağlamaktan son derece mutluyuz.”

TMO GENEL MÜDÜRÜ AHMET GÜLDAL, “BÖLGEDE GÖZLEM YAPIYORUZ”

Hasat dönemlerinde Adana Ticaret Borsasını sürekli ziyaret ettiğini belirten TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, “Bu sene hasat biraz gecikti. Fiyat açıklamak için Ankara’da daha fazla mesai sarf etmek gerekti. Bölgeyi dolaşarak gözlem yapıyoruz. Gözlemlerimizi toparlayıp, Ankara’da değerlendirmesini yapacağız. Bu ziyaretlerimizde sizlerin görüş ve fikirlerinizi alıp, değerlendirmeler yapıyoruz. Sizlerin görüşleri bizler için çok önemlidir. Ülke olarak daha objektif, daha etkili bir müdahale yapmak için daha etkili bir alım politikası belirledik. Adana hasadı tamamladı ama diğer bölgeler başlamadı. Randevular başladı ama henüz TMO alımlara başlamadı. Bu yıl tüm paydaşlara bereketli bir sezon diliyorum.”

TUSAF BAŞKANI HALUK TEZCAN, “İLK TOPLANTIMIZ ADANA’DA”

TUSAF’ın Türkiye’nin ekonomik ve sosyal gelişmesine katkıda bulunmaya yönelik olarak üyelerinin, dolayısıyla sektörün, ulusal ve uluslararası düzeyde rehabilitasyonunun, etkinliğinin ve veriminin geliştirilmesini, artırılmasını sağlamak vizyonuyla hareket ettiklerini ifade eden Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan, yaptığı konuşmada “Çiçeği burnunda bir başkan olarak ilk toplantımızı Adana’da yapmak istedik. Bu vesile ile de sizlerle birlikteyiz. Sezon yeni başlıyor. Adana’da sizler aşağı yukarı Türkiye’nin fotoğrafını belirliyorsunuz. Adana’dan çıkacak sonuç; Türkiye’ye şamil olabiliyor. Hasadın ilk başladığı Çukurova’da ne oluyor? Ne bitiyor? Sanayiciler olarak izlenimlerimizi tespit etmeye geldik. Un sanayicilerinin aldığı her karar 90 milyon insanımızı ilgilendiriyor. Bu yıl inşallah geçen yıldan daha iyi olur.”

Katılımcıların ortaya koyduğu sorunların çözümü için azami gayret sarf edilmesinin ardından ATB Elektronik Alım Satım Salonu gezilerek bilgi verildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu belirtiniz!
Lütfen adınızı giriniz

SON HABER/DUYURU

SOSYAL MEDYA

2,209BeğenenlerBeğen
1,336TakipçilerTakip Et
3,862TakipçilerTakip Et