21 C
Adana
Perşembe, Nisan 25, 2024

“Yılın Kuruluşu” Ödülünü Aldık

Yayın Tarihi:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden “Modern ve Teknolojik Entegre Ticaret Borsası Kompleksi Projesi” ile birincilik ödülünü alan Adana Ticaret Borsamız (ATB), bu kez TABADER’den “Yılın Kuruluşu” ödülünü aldı. Mart ayı Olağan Meclis Toplantımızda yaptığı değerlendirme konuşmasında 2019 yılında “Modern ve Teknolojik Entegre Ticaret Borsası Kompleksi Projesi” ile birincilik ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden almanın onurunu yaşadıklarını hatırlatan Yönetim Kurulu Başkanımız Şahin Bilgiç, bu kez yaptıkları güzel hizmetlerden ve sektöre sağladığı katkılardan dolayı Tahıl ve Bakliyat İşleme Teknolojileri Depolama ve Analiz Sistemleri Derneği (TABADER) tarafından “Yılın Kuruluşu” ödülü almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

BAĞIŞ, “EMTİA FİYATLARI DÜNYA BORSALARINDA REKOR KIRIYOR”

Meclis Başkanımız Osman Bağış’ın başkanlığında açılan meclis toplantısında dünyanın olağanüstü bir dönemden geçtiğini belirten Başkan Osman Bağış, “Pandemi ile patlak veren son iki yıllık süreçte değişen küresel dengeler, Rusya-Ukrayna savaşı ile zirveye çıktı. Buğday, mısır ve ayçiçeği başta olmak üzere emtia fiyatları Dünya Borsalarında rekor kırmaya başladı. Enerji maliyetlerinde akaryakıt, elektrik ve doğalgazdaki fiyat artışları, bütün ürünlerin fiyatlarını çok yukarı seviyelere çıkararak dünyada enflasyon rakamlarını son yılların en yüksek seviyelerine çıkarmıştır. Dünyanın karşı karşıya kaldığı gıdaya yönelik sorunlar neticesinde; Cumhurbaşkanımızın Sulama Projelerinin çok hızlı bir şekilde bitirileceğini açıklaması, çiftçilerimiz tarafından sevinçle karşılanmıştır.”

“Çanakkale Zaferi’ne yakışır muhteşem bir eser olan ‘1915 Çanakkale Köprüsü’ gibi bölgemizin gelişmesine katkı sunacak ‘İmamoğlu Sulama Projesi’nin de bitirilerek milletimizin hizmetine sunulmasını beklemekteyiz. Sulama Projeleri bittiği zaman Türkiye’nin daha fazlasını üreterek dışa bağımlılıktan kurtulmasına katkıları büyük olacaktır. Çiftçimizi üretime yönlendirecek, üretimi arttıracak ve çiftçiye para kazandıracak en büyük destek toprakların sulanmasını sağlamaktır. Tarımdaki temel vizyonumuz kendi kendimize yeter seviyeye gelmek olmalıdır.” dedi.

BİLGİÇ, “BÜTÜN DEPOLAR ÜRÜNLERLE DOLMALIDIR”

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı’na atanan Prof. Dr. Vahit Kirişci’nin Türkiye için olduğu gibi Çukurova’nın tarım ve hayvancılığı için de büyük bir şans olduğunu belirten Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, yaptığı aylık değerlendirmesinde “Bakanımız Prof. Dr. Vahit Kirişci’nin bilgi birikimi ile Türk tarım ve hayvancılığını son dönemde yaşadığı sıkıntılardan kurtaracağı inancındayım. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum. Biz üzerimize düşeni fazlasıyla yapmak için Sayın Bakanımızın yanındayız. Yaşanan savaşlar tarımın önemini bir kez daha ortaya koydu. Dışa bağımlı olmaktan kurtulmak için ekilmedik bir karış toprak kalmamalı. Sadece Lisanslı Depolar değil, bütün depolar ürünlerle dolmalıdır.”

FİYATLAR YÜKSELEBİLİR, TEDBİR ALINMALI

Başkan Bilgiç, “Dünyada yaşanan iki yıllık pandemi süreci ve Ukrayna – Rusya savaşının olumsuz etkileri; buğday, mısır ve ayçiçek deposu olan bu bölgelerde üretimi düşürecektir. En çok ithalat yaptığımız bu iki ülkeden istenilen üretim olamayacağı için fiyatlar tüm dünyada yükseliş eğiliminde olacaktır. Bu sebeplerden dolayıdır ki bir kez daha Adana Ticaret Borsası Meclisi’nden yetkililere seslenmek istiyorum. Tedbirlerimizi geç kalmadan alarak önümüzdeki dönemde buğday, mısır ve ayçiçek gibi ürünlerdeki ihtiyaçlarımızı tez elden karşılayalım.

ATB BİRİNCİLİĞİNİ KORUYOR

Ticaret Borsamızın Türkiye’nin en önemli borsalarının başında geldiğini sözlerine ekleyen Başkan Bilgiç, “2019 yılında Cumhurbaşkanımız; her alanda kendini geliştiren ve Türkiye’de örnek alınan borsamıza, TOBB’de yapılan proje yarışması sonucunda birincilik ödülünü verdi. Bunun ardından TABADER ve TMO işbirliğinde yapılan çalışma ve araştırma sonrasında, yaptığımız güzel hizmetler ve sektöre katkılarımızdan dolayı bize “Yılın Kuruluşu” onur ödülünü verdiler. Yönetim, meclis üyelerim ve çalışanlarımıza çok teşekkür ederim. Çünkü büyük bir gayret ile Adana’mıza yakışır hizmetlerde bulunduk, bulunuyoruz. Adana Ticaret Borsası; her geçen gün Çukurova’ya, ülke tarımına, üyelerine ve üreticilere en iyi hizmet sunma gayreti ve çalışmaları içerisinde yer alan köklü bir kurumdur. Ödüller, bizleri onurlandırdığı gibi daha çok motive ediyor.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu belirtiniz!
Lütfen adınızı giriniz

SON HABER/DUYURU

SOSYAL MEDYA

2,209BeğenenlerBeğen
1,336TakipçilerTakip Et
3,862TakipçilerTakip Et