22 C
Adana
Cuma, Nisan 19, 2024

Özbekistan Adana Fahri Konsolosluğu’nun Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Yayın Tarihi:

Özbekistan Adana Fahri Konsolosluğu’nun açılış töreni, Özbekistan Ankara Büyükelçisi Sn. Alişer Azamhocayev ve Adana Valisi Sn. Süleyman Elban’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Açılış törenine Ticaret Borsamızı temsilen Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Şahin Bilgiç ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Sn. Sabahattin Yumuşak katıldılar.

Açılışta bir konuşma yapan Vali Elban; ortak tarih, dil ve kültür temelinde güçlü kardeşlik bağlarına sahip olan Türkiye Cumhuriyeti ile Özbekistan Cumhuriyeti arasındaki ilişkileri daha da pekiştirecek olan Özbekistan Adana Fahri Konsolosluğunun hayırlı olmasını diledi.

Belli dönemlerde Özbekistan’dan kardeşlerimiz ülkemize gelmiştir diyen Vali Elban, “İlker Bey de o kardeşlerimizden biri. Kendisinin Fahri Konsolos olması, hem Özbekistan’dan gelen biri olması hem de kıymetli bir iş adamı olması nedeniyle Özbekistan’la olan kardeşlik bağlarımızın güçlenmesi açısından memnuniyet verici.” dedi.

Konsolosluğun Adana’nın Özbekistan’la olan irtibatının daha da gelişmesine çok ciddi katkılar sağlayacağını söyleyen Vali Elban, “ Bu programdan hemen sonra inanıyorum ki Adanalı iş adamlarımız çok süratli bir şekilde Özbekistan Büyükelçimiz Alişer Azamhocayev’in davetine uyarak Özbekistan’a ciddi bir heyetle gidecek;  oradaki mevcut ilişkileri daha da geliştirmek, yeni yatırımlar ve yeni ticari ilişkilerin gelişmesi ve güçlenmesi için faaliyetlerini artıracaklar. Aynı şekilde Özbekistan’dan da kardeşlerimiz, iş adamları ülkemize gelecekler böylece gönül bağlarımız kuvvetlenecek.” dedi.

Vali Elban sözlerini, “Hem Türkiye Cumhuriyeti Devleti hem de Özbekistan Devleti inşallah kıyamete kadar payidar kalsın diye temenni ediyor, Özbekistan’la olan kardeşlik bağlarımızın güçlenmesine vesile olacak olan konsolosluğumuzun hayırlı olmasını diliyorum” diyerek sonlandırdı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu belirtiniz!
Lütfen adınızı giriniz

SON HABER/DUYURU

SOSYAL MEDYA

2,209BeğenenlerBeğen
1,336TakipçilerTakip Et
3,862TakipçilerTakip Et