13 C
Adana
Salı, Kasım 30, 2021

Adana Şırdan

Yayın Tarihi:

Coğrafi İşaretin Türü: Mahreç İşareti

Tescil Tarihi: 26.10.2020

Tescil Ettiren: Adana Ticaret Odası

Ayırt Edici Özellikleri: Adana Şırdan, koyunların midesinin dört bölümünden biri olan şırdanın pirinç, iç yağı, karabiber, kimyon, tuz ve biber salçası ile yapılan iç malzemesi ile doldurulup haşlanarak pişirilmesi ile yapılan bir yemektir. Bununla birlikte koyun şırdanı ve şırdanın iç yağının kullanılması, özel bir teknikle doldurulması ve dikilmesi, pişirilirken kaya tuzu kullanılması, servisinde kimyon, acı pul biber ve yanında acı süs biber turşusu ile servis edilmesi ürüne ayırt edici bir özellik katar.

Önceki İçerikAdana Kebabı
Sonraki İçerikÇukurova Pamuğu

SON HABER/DUYURU

SOSYAL MEDYA

2,209BeğenenlerBeğen
1,336TakipçilerTakip Et
2,454TakipçilerTakip Et