22 C
Adana
Perşembe, Mart 28, 2024

Ticaret Borsamızdan AOSB Yönetimine “Hayırlı Olsun” Ziyareti

Yayın Tarihi:

Yönetim Kurulu Başkanımız Şahin Bilgiç, Meclis Başkanımız Osman Bağış, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Sabahattin Yumuşak, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Hamit Tezcan ve Şahin Güneşer ile Genel Sekreterimiz T. Gökhan Öztürk, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanlığı’na tekrar seçilen Bekir Sütcü ve yönetimine ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

BİLGİÇ, “AOSB ADANAMIZIN GÖZBEBEĞİDİR”

AOSB Başkanlığına tekrar seçilen Bekir Sütcü ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun dileğinde bulunan Yönetim Kurulu Başkanımız Şahin Bilgiç, yaptığı konuşmada “Adanamızda oda- borsa ve OSB olarak uzun zamandır yakaladığı sinerjiyi kaldığı yerden devam ettirecek olacağımızdan çok mutluyuz. Adana Ticaret Borsası olarak sizlerle çok güzel diyalog içerisinde çalıştık, çalışıyoruz. Adanamızın gözbebeğisiniz. Kentimiz, bölgemiz ve ülkemiz için çok güzel çalışmalar yapıyorsunuz. Son örneğini bilgi birikimini üretime dönüştürebilmenin en önemli yollarından biri olan üniversite-sanayi iş birliği ile bilimsel, teknolojik ve ekonomik gelişimine katkı sunan Ulusal Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje yarışmasıydı. Ödül töreninde yine hep birlikteydik. Diğer çalışmalarınız olduğu gibi bu çalışmanızı da takdirle karşıladık. Adana Ticaret Borsası ve OSB bir birinin vazgeçilmez paydaşıdır. Bu birliktelik önümüzdeki günlerde artarak devam edecektir. Adana’ya katma değer yaratmaya devam edeceğinize inancımız tamdır. Allah kolaylık versin diyerek size ve yönetiminize başarılar diliyoruz“ dedi.

SÜTCÜ, “ATB ÖRNEK BORSADIR”

AOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer Kaya, YK Üyesi Yusuf Kara, M. Nedim Büyüknacar ve Bölge Müdürü Ersin Akpınar’ın hazır bulunduğu ziyarette Adana Ticaret Borsasının Türkiye’ye örnek olduğunu, faaliyetlerindeki başarılarıyla Adananın ve ülkenin önemli bir kurumu olduğunu ifade eden AOSB Başkanı Bekir Sütcü, “Öncelikle nazik ziyaretiniz için çok teşekkür ediyoruz. Gurur duyduğumuz bir borsasınız. Sizleri her zaman örnek alıyor ve birlikte hareket etmekten memnuniyet duyuyoruz”

Halen 480 sanayicinin faaliyet gösterdiği Bölgeye yatırımcı ilgisinin yoğunluğuna dikkati çeken Sütcü, bu nedenle AOSB tarihinde ilk kez kura yöntemi ile arsa tahsis etmek için ilana çıktıklarını belirterek, şunları kaydetti;

“İlk etapta kura yöntemiyle 21 det parseli  yatırımcıya tahsis edeceğiz. Bunun için 300’ün üzerinde talep aldık. Ayrıca, yatırımcılarımıza yeni arsa tahsisleri için de çalışmalarımız sürüyor. 6 milyon metrekarelik bir genişleme alanında kamulaştırma işlemleri başladı.”

Sadece arsa tahsis etme ve altyapı hizmetleri ile yetinmeyen vizyoner bir OSB olarak öne çıkan AOSB’nin Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü,  şöyle devam etti;

“Türkiye’de bulunan 360 OSB’nin içerisinde aktif büyüklük bakımından ilk 10’da yer alıyoruz. AOSB’de bugün yüzde yüz yabancı sermayeli 32 adet şirket bulunmaktadır. Dünyanın her tarafından yatırımcı çekebilen bir Organize Sanayi Bölgesiyiz. Sadece sorunsuz ve kesintisiz üretim imkanları sunmakla kalmayıp sanayicilerimizin niteliklerini geliştirecek hizmetleri üretmeye devam ediyoruz. Bölgemizde faaliyet gösteren firmaların özgün ve doğru projeler üretmeleri için arayüz oluşturma misyonu ile hizmet veren Proje Destek Ofisimiz aracılığıyla sanayicilerimize çok çeşitli ve nitelikli hizmetler sunuyoruz.

Yeşil mutabakat sürecine de hazırlık yaparak, sanayicilerimize bu konuda öncülük ediyoruz.  Tüm bu hizmetleri üretirken Adana’mızın değerli kurum ve kuruluşlarıyla paydaşlık ilişkisi kurmak suretiyle kentimize hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz.”

Başkan Sütcü, konuşmasında, girişimcilik ekosistemini de harekete geçirmek için  Ticaret Merkezi içerisinde 1.000 m2 alana sahip Kuluçka Merkezi oluşturup hizmete açtıklarını anımsatarak, “Adana’mızın gelişmesi ve kalkınmasının yanı sıra ülkemizin ekonomisine değer katmak için çaba harcıyoruz” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu belirtiniz!
Lütfen adınızı giriniz

SON HABER/DUYURU

SOSYAL MEDYA

2,209BeğenenlerBeğen
1,336TakipçilerTakip Et
3,862TakipçilerTakip Et