13 C
Adana
Salı, Mart 19, 2024

Bosna Hersek Bijeljina Bölgesi TSO Başkanı’ndan Borsamıza Ziyaret

Yayın Tarihi:

Bosna Hersek Bijeljina Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Stevo Savic ve beraberindeki heyet Ticaret Borsamızı ziyaret ederek iki ülke arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmek adına istişarede bulundu.

STEVO SAVİC, “BÖLGEMİZDE İŞİMİZİ PROFESYONELCE YAPIYORUZ”

Bosna Hersek’de bölge olarak en büyük tarım alanına sahip olduklarını ifade eden Bijeljina Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Stevo Savic, özellikle mısır, buğday, domates, lahana, yeşil ve kırmızı biber üretimini profesyonelce yaptıklarını, çok güçlü üreticileri olduğunu söyledi.

Ahşap endüstrilerinin çok gelişmiş olduğunu da belirten Başkan Savic, “Kimya alanında da teknolojimiz en üst seviyededir. Bünyesinde 12 şehri temsil eden Bijeljina Ticaret ve Sanayi Odamızda işini çok ciddi yapan 1500 üyemiz bulunmaktadır. Bosna Hersek ve Türkiye Cumhuriyeti arasında serbest ticaret yapma anlaşmamız var. Bu kapsamla Türkiye Cumhuriyeti bin ton et ithalat yapılmasına izin verdi. Sizlerle ticari ilişkilerimizi geliştirebiliriz. Bizleri kabul ettiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Sizleri de bölgemizde ağırlamaktan şeref duyarız” dedi.

ŞAHİN BİLGİÇ, “BOSNA HERSEK KARDEŞ ÜLKEDİR”

Meclis Başkanımız Osman Bağış ve Genel Sekreterimiz T. Gökhan Öztürk’ün hazır bulunduğu ziyarette ATB’nin tarihi ve faaliyetleri hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanımız Şahin Bilgiç, “Çukurova; Türkiye tarımının başkentidir. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’ne bağlı 113 ticaret borsası var. Bunların içerisinde işlem hacmi bakımından ve fiziki yapısından dolayı en önde gelen ve örnek alınan borsasıyız. Ticaret borsamız elektronik ortamda alım satımın yapılabildiği, modern bir borsadır. Lisanslı Depolarımız da 50 bin tona kadar buğday ve mısır depolanabilmektedir. Depolanan bu ürünlerin Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) üzerinden alım satım işlemleri gerçekleştirilmektedir. Böylece borsaların ana görevi olan serbest piyasa fiyatları oluşmaktadır. 2022 yılı işlem hacmimiz 2 milyar dolara yaklaştı. 2023 hedefimiz daha da yükseltmektir. Tarım ürünleri ve hayvancılıkla alakalı Bosna Hersek’in tüm bölgeleriyle ticari ilişkileri kolaylaştırmada, geliştirmede Adana Ticaret Borsası olarak üzerimize düşen her şeyi seve seve yaparız. Çünkü Türk milleti ve Bosna Hersek milleti olarak birbirimizi gerçekten seven kardeş bir milletiz. Birlik beraberlik içerisinde olmak bizleri her zaman mutlu eder” diye konuştu.

TARIM FUARIMIZA BEKLİYORUZ

Başkanımız Bilgiç, Bosna Hersek heyetini Adana’da yapılacak uluslararası katılımların olduğu Tarım Fuarı’na katılmaya davet ederek ithalat ve ihracat yapan üyeleriyle karşılıklı görüşmeler sağlayabileceğini, akabinde Bosna Hersek’e ziyaret edebileceklerini sözlerine ekledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu belirtiniz!
Lütfen adınızı giriniz

SON HABER/DUYURU

SOSYAL MEDYA

2,209BeğenenlerBeğen
1,336TakipçilerTakip Et
3,862TakipçilerTakip Et