30 C
Adana
Cuma, Nisan 26, 2024

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2022 Yılı 3. Olağan Toplantısı

Yayın Tarihi:

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2022 Yılı 3. Olağan Toplantısı, Adana Valimiz Dr. Süleyman Elban başkanlığında Beyza Piliç ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya Ticaret Borsamızı temsilen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Sabahattin Yumuşak katıldı.

İl İstihdam Kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda; il düzeyinde istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması, istihdamı koruyucu,  geliştirici, işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif iş gücü programlarının belirlenmesi, istihdam çalışmalarının ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesi konuları ele alındı.

Toplantı öncesinde kısa bir değerlendirme yapan Vali Elban, Adana’nın istihdam oranlarının artırılması için yapılması gerekenler ile mesleki eğitim çalışmalarının büyük önem taşıdığını ifade ederek toplantının ilimize hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Adana’nın zengin yatırım potansiyelinin olduğunu belirten Vali Elban, istihdam konusunun ülkemizin olduğu gibi ilimizin de önemli sorunlarından biri olduğunu söyleyerek ülke genelinde olduğu gibi kentimizde de yeterli istihdamı oluşturmak için işgücü piyasasının daha nitelikli hale getirmesi gerektiğine dikkat çekti.

İstihdam etkinlikleri ve mesleki eğitim uygulamaları hakkında çeşitli görüş önerilerinin ele alındığı toplantı, gündem maddelerinin değerlendirilmesi ve karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu belirtiniz!
Lütfen adınızı giriniz

SON HABER/DUYURU

SOSYAL MEDYA

2,209BeğenenlerBeğen
1,336TakipçilerTakip Et
3,862TakipçilerTakip Et