13 C
Adana
Salı, Mart 19, 2024

Ocak 2023 Olağan Meclis Toplantımız Gerçekleştirildi

Yayın Tarihi:

Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantımız Meclis Başkanımız Sn. Osman Bağış’ın başkanlığında Meclis Üyelerimizin katılımlarıyla gerçekleştirildi. Toplantıda söz alan Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Şahin Bilgiç, ATB’nin Türkiye’deki borsalar içerisinde ortaya koyduğu başarılarla örnek olmaya devam edeceğini söyledi.

BAĞIŞ, “ATB 110 YILDIR ŞEFFAF PİYASA OLUŞMASINI SAĞLIYOR”

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yılının ilk meclis toplantısını yaptıkları söyleyen Meclis Başkanımız Osman Bağış, açtığı Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısında “Aynı zamanda ATB’mizin kuruluşunun 110. Yılının ilk toplantısını yapıyoruz. Her alanda büyüyen, güçlenen, kalkınan, tarımsal üretimde kendi kendine yeten, fazlasını ihraç eden bir ülke olarak 2023 yılının ilk çeyreğine girmiş bulunuyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Yılını büyük bir heyecan, şevk ve gururla kutlamalıyız. ATB; 110 yıldır Adana tarımının, ticaretinin, sanayisinin gelişmesine çok önemli katkı sağlamıştır. Her zaman üretimin, üreticinin yanında olan borsamız; alıcı ve satıcıyı buluşturarak gerçek fiyatların belirlenmesini, belirlenen bu fiyatları ilan ederek de şeffaf bir piyasanın oluşmasını sağlamıştır. 110 yıllık geçmişinden güç alan borsamız, önümüzdeki yüzyıllarda da tarımın başkenti olan Adana’mıza büyük hizmetler vermeye devam edecektir.”

BİLGİÇ, “ÖNEMLİ YATIRIM DESTEKLERİ VAR”

Cumhuriyetimizin 100. Yılının önemine dikkat çeken Yönetim Kurulu Başkanımız Şahin Bilgiç ise yaptığı aylık değerlendirme de “2023 yılı tarıma, balıkçılık ve gıdaya dayalı OSB’lerimizle Adana’mız için şahlanma yılı olacak. Bu konuda yaklaşık 5 milyar TL gibi önemli bir yatırım desteği verileceği açıklandı. Ayrıca Sera OSB’nin önünde engel olarak duran ‘kıyı kenar çizgisi’ de Torba Yasasının kabul edilmesiyle ortadan kaldırılıyor. Kentimiz üretimine, ekonomisine ve istihdamına katma değer yaratan bu güzel çalışmalardan dolayı başta Tarım ve Orman Bakanımıza, Adana Valimize, ilimizin milletvekillerine ve emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ediyoruz.”

ATB’YE BİR ÖDÜL DAHA

Başkan Bilgiç, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldığımız birincilik ödülümüze bir yenisini daha ekledik. Bu kez T.C. Tarım ve Orman Bakanlığımız ile Güvenilir Ürün Platformu işbirliğinde düzenlenen ödül töreninde bölgenin tarım ve ekonomik potansiyeline sağlamış olduğumuz katkılardan dolayı ATB olarak bir ödülü daha Tarım ve Orman Bakanımız Prof. Dr. Vahit Kirişci’nin elinden aldık. Bu ödüller; Adana Ticaret Borsası meclis, yönetim ve çalışanlarımızın çalışma azimlerini ve gayretini kamçılıyor. Bu mutlulukları yaşamak, bizleri daha iyisini ortaya koymak yönünde motive ediyor. Önümüzdeki günlerde hayata geçireceğimiz yeni projelerimiz ile Türkiye’deki borsalar içerisinde örnek olmayı ve liderliğimizi sürdüreceğiz.

YERLİ ÜRETİMDEN VAZGEÇEMEYİZ

Başkan Bilgiç, “2023 yılının ilk aylarının yaşandığı bugünlerde ekimi yapılarak toprakla buluşan buğday, yaşanan kuraklıktan olumsuz etkileniyor. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde yağmur yağması, bu olumsuzluğu ortadan kaldırarak üreticinin yüzünü güldürebilir. Çünkü buğday, ülkemizin temel gıda ihtiyacını karşılamaktadır. Yağış olmasını istiyoruz ama afet olmamasını diliyoruz. Çünkü milli üretim ülkemizi dışa bağımlılıktan kurtaracak tek yoldur. Sürdürülebilir tarımın öneminin altını bir kez daha çizmek istiyorum“ diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu belirtiniz!
Lütfen adınızı giriniz

SON HABER/DUYURU

SOSYAL MEDYA

2,209BeğenenlerBeğen
1,336TakipçilerTakip Et
3,862TakipçilerTakip Et