20 C
Adana
Cuma, Nisan 19, 2024

Mayıs 2022 Olağan Meclis Toplantımız Gerçekleştirildi

Yayın Tarihi:

Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantımız Meclis Başkanımız Osman Bağış başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısında söz alan Yönetim Kurulu Başkanımız Şahin Bilgiç, “Türkiye’mizi zenginleştirmek için her karış toprak ekilerek üretim yapılmalı, üretim yapılan her bölge zenginleştikçe ülkemiz zenginleşir” dedi.

BAĞIŞ, “ÜLKEMİZDE BUĞDAY’DA KRİZ YAŞANMASI SÖZ KONUSU DEĞİL”

Dünyada konuşulan gıda krizinin simgesinin buğday olduğu söyleyen Meclis Başkanımız Osman Bağış, açtığı Olağan Mayıs Ayı Meclis Toplantısında yaptığı konuşmada “Ülkemizde buğdayda kriz yaşanması söz konusu değildir. Maliyetten kaynaklı fiyat artışları olabilir” dedi.

Başkan Bağış, “Bölgemizde buğday fiyatları 6,500 – 7,000 TL seviyelerinde işlem görmektedir. Bu fiyatlar ithal fiyatlara yakın fiyatlardır. Buğdayda kendi çiftçilerimizi memnun edecek seviyelerdeki fiyatlara verilen 10 kuruşluk destek 30 kuruşa çıkarılmalıdır. Buğday üreticisi çiftçilerimizi memnun edecek destek sağlanmasa çiftçilerimiz alternatif ürünlere yönelmektedir. Üreticilerimize verilen fiyatlar ve destekler tatmin edici olursa önümüzdeki yıllar buğday ekim alanları artar. Buğdayda ihtiyaçtan fazlasını üretir hale gelir, dışa bağımlılıktan kurtuluruz” dedi.

BİLGİÇ, “ADANA’DA TARIMSAL HAREKETLİLİK BAŞLADI”

Adana, Çukurova ve ülke tarımı için ne gerekiyorsa yaptıklarını ifade eden Yönetim Kurulu Başkanımız Şahin Bilgiç ise yaptığı aylık değerlendirme de “Her platformda sürekli söylüyorum. ‘Ekilebilecek her karış toprak ekilmelidir’ diye. Türkiye’mizi zenginleştirmek için mutlaka üretmeliyiz. Bölgemizin zenginliği, ülkemizi zenginleştirir. Adana’mızda Mayıs ayıyla beraber tarımsal hareketlilik başladı. Bu hareketin berekete dönüşmesi dileğimdir. Şuan soğan, patates, karpuz ve buğday hasadı yoğunluklu olarak artarak devam ediyor. Bu ürünleri yetiştiren üreticilerimize, fabrikalarında işleyen, alım satımını yapan ticaret borsası üyelerimize emek ve gayretlerinin, alın terlerinin karşılıklarını alabilecekleri bir yıl olmasını diliyorum.”

BAKANIMIZ PROF. DR. VAHİT KİRİŞCİ’Yİ AĞIRLAYACAĞIZ

Başkan Bilgiç, “Tarım ve gıda ihtisas gerektiren bir alandır. Ancak konuya hakim olunmadan, sonucun ne getireceğini hesap etmeden herkes ahkam kesiyor. Kimi kıtlıktan bahsediyor kimi de felaket tellallığı yapıyor. Tüm mesnetsiz söylemlerin önüne geçmek için Tarım ve Orman Bakanlığımız ‘Tarımsal Politikalar’ geliştirmeli ve üretim stratejilerini bir an önce oluşturmalıdır. Tarım ve hayvancılığın büyük bir paydaşı kurum olarak her zaman söyledik. Adana tarımı için bölge tarımı için ülke tarımı için üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Bu anlamda önümüzdeki günlerde T.C. Tarım ve Orman Bakanımız Prof. Dr. Vahit Kirişci’yi borsamızda misafir edeceğiz. Bakanımızı Adana’daki tarımın diğer paydaşları ile bir araya getireceğiz. Bu vesile ile tarımı, üretimi ve tarımsal ekonomiyi değerli bakanımıza bizzat iletme fırsatı bulacağız. Bölgemizin yetiştirdiği önemli bir değer olan bakanımızı ilimiz ve Türk tarımı için önemli bir şans olarak görüyorum” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu belirtiniz!
Lütfen adınızı giriniz

SON HABER/DUYURU

SOSYAL MEDYA

2,209BeğenenlerBeğen
1,336TakipçilerTakip Et
3,862TakipçilerTakip Et