20 C
Adana
Perşembe, Nisan 25, 2024

Çukurova 14.Kitap Fuarı’nın Açılışı Gerçekleştirildi

Yayın Tarihi:

Vali Dr. Süleyman Elban; TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. tarafından, Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğiyle, Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Çukurova Fuarcılık Anonim Şirketi (ÇUFAŞ) desteğiyle düzenlenen Çukurova Kitap Fuarı’nın açılış törenine katıldı. Törene Ticaret Borsamızı temsilen Yönetim Kurulu Başkanımız Şahin Bilgiç ve Genel Sekreterimiz T.Gökhan Öztürk katıldılar.

TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde bu yıl 14.sü düzenlenen fuarın açılış töreninde TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Türkiye Yayıncılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kocatürk ile Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın konuşmalarının ardından bir konuşma gerçekleştiren Vali Elban; pandeminin zor koşullarına rağmen Adana’da kitap fuarından önce de bazı fuarları gerçekleştirdiklerini, her fuarın belli bir katılımcı kitlesi olduğunu ve her fuarın farklı kesimlere hitap ettiğini kaydederek “Kitap fuarının hitap ettiği kesim çok geniş. Kitap fuarı; yaşlısı, genci, çocuğu fark etmeden 7’den 70’e herkese hitap eden, herkesin katıldığı bir fuar. Bu sebeple de önceki yıllarda hep katılım rekorunun kırıldığı bir fuar. Bu yıl da yine fuarımızın gerek katılımcılar gerekse yayınevleri açısından yeni rekorlara imza atacağını düşünüyorum. Özellikle Büyükşehir Belediyemiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve odalarımızın katkılarıyla vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin fuarımıza ulaşımı ve katılımı kolayca sağlanacak. Fuarımızda tüm kitapseverlerimize imza günlerinde, söyleşilerde, çeşitli etkinliklerde şair ve yazarlarımızla buluşacakları, çeşit çeşit kitaplara kolaylıkla ulaşacakları bir ortam sağlanıyor.” dedi. Hava şartlarının da Adana’da Türkiye’nin birçok yerine göre daha uygun olduğunu sözlerine ekleyen Vali Elban, “İlimiz, güzel bir fuar için gereken her türlü imkana sahip. Fuarımızın ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Elban, beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte TÜYAP Çukurova 14. Kitap Fuarı’nın açılışını gerçekleştirdi.

Kitap stantlarını gezerek yayınevlerinden bilgi alan Vali Elban, fuarda emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti.

19-27 Şubat 2022 tarihleri arasında okurlara hizmet verecek olan Çukurova Kitap Fuarı’nda kitaplar, süreli yayınlar, gazete ve dergi yayıncılığında faaliyet gösteren katılımcılar, medya kuruluşları ve yayın faaliyetinde bulunan önemli sivil toplum kuruluşları ürünlerini sergileyerek, ziyaretçilerle bir araya gelecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu belirtiniz!
Lütfen adınızı giriniz

SON HABER/DUYURU

SOSYAL MEDYA

2,209BeğenenlerBeğen
1,336TakipçilerTakip Et
3,862TakipçilerTakip Et