25 C
Adana
Perşembe, Mart 28, 2024

14.Adana Uluslararası Tarım ve Sera-Bahçe Fuarı Açıldı

Yayın Tarihi:

TÜYAP 14. Adana Uluslararası Tarım ve Sera-Bahçe Fuarı, TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerine kapılarını açtı. 150 firmanın yer aldığı fuarın resmi açılışı için tören düzenlendi. Burada konuşan Adana Valisi Süleyman Elban, tarımın önemine dikkat çekti. Elban, son iki yıldır yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinin gıda ve gıda güvenliği konusunu bir kez daha hatırlattığını dile getirdi.

Artık her ülkenin gıda alanında çok ciddi yatırım yapıp üretimi, verimliliği ve ürün çeşitliliğini artırmaya çalıştığını anlatan Elban, Türkiye’nin bu konuda dünyada nadir şanslı ülkelerden olduğunu kaydetti. Türkiye’nin tarımsal ürünleri kendisine çok rahat yetebilecek olduğuna dikkat çeken Elban, hatta bunların bir kısmını da ihraç edecek potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

BİLGİÇ, “ÜRETİCİLERİN FUARA KALİTELİ ÜRÜN GETİRMESİ CİDDİ KATKI SAĞLIYOR”
Yönetim Kurulu Başkanımız Şahin Bilgiç, pandemi döneminde fuarların yapılmadığı anlattı. Bu yapılan fuarın ise, yağmur bereketiyle başladığını dile getiren Bilgiç, “Bundan sonrada ara vermeden Çukurova’mıza yakışır fuarlar yapmaya devam ederiz. Tarım deyince akla Çukurova geliyor.  Sadece bölgemizi değil, ülkemizi de besleyen, aynı zamanda ürettikleriyle ihracatlar yapan böyle bir tarım potansiyelinin önemli noktalara ulaşması lazım. Bu fuarda tarımın gelişmesine, üreticilerin kaliteli ürün üretmesine ciddi katkılar sağlıyor“ ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi Adana Protokolünce kesildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu belirtiniz!
Lütfen adınızı giriniz

SON HABER/DUYURU

SOSYAL MEDYA

2,209BeğenenlerBeğen
1,336TakipçilerTakip Et
3,862TakipçilerTakip Et