21 C
Adana
Cumartesi, Nisan 27, 2024

1.Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı Kapılarını Açtı

Yayın Tarihi:

Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Şahin Bilgiç, Adana Valiliği öncülüğünde gerçekleşen ve Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı’nın açılışına katıldı.

Vali Dr. Süleyman Elban; Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 10 bin metrekare alan üzerinde kurulan ve 250 yerli ve 20’nin üzerinde de yabancı firmanın katıldığı 1. Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı’nın açılışını gerçekleştirdi.

Türkiye’de ilk kez düzenlenen ve yoğun bir ilgi gören fuarın açılış töreninde, Adana Tesbihçiler Çarşısı Yönetim Kurulu Üyesi Nasır Fidan, tesbihçiler çarşısı esnafı adına bir konuşma gerçekleştirdi. Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın konuşmasından sonra törende konuşan Vali Dr. Süleyman Elban;  ülkemizin ilk Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı’nın hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Tesbihçiler esnafını ziyaret ettiğinde Adana’da inanılmaz bir tesbihçilik kültürünün olduğunu, bu konuda çok ciddi bir üretim olduğunu, sektörün de Adana’daki üretimden haberdar olduğunu fark ettiğini söyleyen Vali Elban, “Adana’nın bu potansiyelini nasıl geliştirebiliriz, ne yapabiliriz diye hep konuşuyorduk. Nihayet bu yıl içerisinde bir fuar yapma konusu gündeme geldi. Tabi bunun profesyonel bir fuarcılık şirketi üzerinden yapılması mümkün olmadı. Tamamen arkadaşlarımızın özel gayretleriyle bugünkü fuarımız ortaya çıktı.” dedi.

Fuarda 250 stant olduğu bilgisini veren Vali Elban,  “Alan tamamen dolu. Zannediyorum ki daha yerimiz olsaydı muhtemelen 300-350 adet stant olacaktı. Ayrıca bu işe destek veren diğer sektörleri de maalesef alamadık. Çünkü alan hakikaten sınırlı. Umduğumuzun üzerinde bir ilgi gördü fuarımız. En güzel taraflarından birisi ülkemizin 71 ilinden katılım var esnaf olarak.  Hem Orta Doğu’dan 6-7 ülkeden hem de Avrupa’dan 6-7 ülkeden olmak üzere 30’a yakın yurt dışı katılımcı var. Hem yurt dışından hem de ülkemizden bu işin koleksiyonerleri, bu işin üstatları da burada.  Dolayısıyla bu fuar hakikaten hak ettiği değeri, ilgiyi ilk denemesinde yakaladı. Biz birincisini yapıyoruz ama takdir edersiniz ki bugün itibariyle bu fuar geleneksel hale gelecektir.” şeklinde konuştu.

Burada bu güzel ortam ortaya çıkıncaya kadar çok ciddi emek harcandığını dile getiren Vali Elban, “Öncelikle kurumlarımızın ciddi emeği var. Adana Büyükşehir Belediyemizin, ÇUFAŞ’ın, Adana Ticaret Odamızın, diğer odalarımızın ve kurumlarımızın ciddi emeği var. Bu konuda tesbihçiler esnafımızın, ilgili Vali Yardımcımızın, Ticaret İl Müdürümüz ve onlarla birlikte çalışan ekibin, Adana Olgunlaşma Enstitüsü Müdürümüz ve ekibinin, Kadın Kooperatifleri Birliğimizin ciddi bir emeği var. Sağ olsunlar hep bizim adımızı zikrediyorlar ama biz sembol olarak buradayız. Bu fuarın arka planında çok ciddi emek var. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İlk olmasına rağmen bize inanıp güvenip, sektöre inanıp güvenip burada bu fuarın gerçekleşmesine büyük katkı sunan tüm katılımcı firmalarımıza ve esnafımıza, bu işin duayeni ustalarımıza teşekkür ediyorum. Bu işin yapılmasına büyük katkılar sunan ÇUFAŞ’ın yönetim kuruluna ve tüm ÇUFAŞ personeline de ayrıca teşekkür ediyorum. Unuttuklarım varsa onlara da sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.

Bu fuarın hem tesbihçilik hem de doğal taşlar sektörüne güzel katkılar sunması temennisinde bulunan Vali Elban, “Tesbihi, kimisi keyiften kimisi stresten kimisi ibadet ve zikr maksatlı kullanıyor. Tesbih çeşitli maksatlarla çekebilir ama bu fuar, tesbihçilik işinin sıradan bir iş olmadığını gösterdi. Tesbih ve tesbihçilik işi ciddi bir kültür işi, ciddi bir birikim işi ve bunun hakkını veren kişilerin yapması gereken bir iş.” diyerek sözlerini noktaladı.

Konuşmasının ardından Vali Elban tesbihçilik mesleğine yıllarını vermiş, ülkemizin en tecrübeli tesbih ustası Bünyamin Korucu’ya teşekkür belgesi takdim etti.

Daha sonra Vali Elban ve protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek 1. Tesbih ve Doğal Taşlar Fuarı’nın açılışını gerçekleştirdi. Tören, fuarda yer alan stantların gezilmesiyle sürdü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu belirtiniz!
Lütfen adınızı giriniz

SON HABER/DUYURU

SOSYAL MEDYA

2,209BeğenenlerBeğen
1,336TakipçilerTakip Et
3,862TakipçilerTakip Et