22 C
Adana
Perşembe, Mart 28, 2024

“Çukurova’da Tarım ve İnsan” Konulu Sergimiz Açıldı

Yayın Tarihi:

Adana Vergi Dairesi Başkanlığı ile Ticaret Borsamızın işbirliğinde düzenlenen “Çukurova’da Tarım ve İnsan” konulu fotoğraf sergisinin açılışı Adana Valimiz Sn. Dr. Süleyman Elban’ın da katılımlarıyla gerçekleştirildi. Sergi, 27 Mart Pazar gününe kadar 75. Yıl Sanat Galerisi’nde halkımızın beğenisine sunulacaktır.

“Çukurova’da tarım ve İnsan” konulu fotoğraf sergisinin açılışına Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, Yönetim Kurulu Başkanımız Şahin Bilgiç ve Meclis Başkanımız Osman Bağış,Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Adana Vergi Dairesi Başkanı Ümit Güner, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç ve Meclis Başkanı İsrafil Uçurum, Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı İsmail Acı, Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Ergül Halisçelik, Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçılar Birliği (ATHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Doğan, STK Başkanları ile sanatseverler katıldı.

TARIM EMEKÇİLERİNİN SIKINTILARINI AKTARDIĞI BİR SERGİ

“Çukurova’da tarım ve İnsan” fotoğraf sergisinin açılış konuşması yapan Yönetim Kurulu Başkanımız Şahin Bilgiç, “Tarımın başkentinde böyle bir programın olması bizim için çok önemli. Çünkü alın teri ve emeğin tarımda ne kadar önemli olduğunu en çok biz bölge olarak biliyoruz. Adana Ticaret Borsası olarak tarımın paydaşlarında tarımdaki insanların emek ve alın terinin ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Bu sergimiz biraz olsun onların emeklerini ortaya koyan, onların sıkıntılarını en azından paylaşabilecek tuale aktardığımız bir sergi olacak. Bölge için de, Adana için de çok önemli olduğunun altını çizmek istiyorum ve bunda emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

26 BİN FOTOĞRAFTAN 130 ADET FOTOĞRAF SEÇTİK

Çukurova’yı, tarımı ve insanımızı anlatan binlerce fotoğraf arasından seçilen 130 adet değerli eserin yer aldığı serginin açılışından dolayı çok heyecanlı olduğunu belirten Adana Vergi Dairesi Başkanı Ümit Güner, “Hem 2022 vergi haftası, hem de Portakal Çiçeği Karnavalı’na katkı sağlamak amacıyla bölgemizin en önemli donörlerinden olan tarımı anlatmak istedik. Sergimizin konusu belirtirken Adana’mızın Türkiye’nin önemli bir coğrafi ve stratejik konumda olması, Seyhan ve Ceyhan gibi nehirlerin beslediği bereketli topraklarımızın ülke ekonomisine katkısını dikkate aldık. Emek veren çalışanlarımızı kutluyor, bu konuda işbirliğinde olduğumuz Adana Ticaret Borsası Yönetimine ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BU TÜR ETKİNLİKLER ADANA’MIZA GÜZEL KATKILAR SAĞLIYOR

Portakal Çiçeği Karnavalı’nın başlangıcında bu tür sanatsal etkinliklerin Adana’nın sanata, kültüre verdiği değeri ve takdiri gösteren güzel bir etkinlik olduğunu söyleyen Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, “Adana’mızın sadece coğrafyası, toprakları, tarımsal ürünleri zengin değil, aynı zamanda insan kalitesi de çok zengin. Her ne kadar birinci yaptıkları işler çok farklı olsa da onların sanat anlamında ne kadar başarılı olduğunu farklı, farklı kabiliyetleri olduğunu bir kez daha gösteriyor. Bu tür güzelliklerin, etkinliklerin de ilimize güzel katkılar sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

Konuşmaların ardından sergiye katılan Fotoğraf Sanatçılarına plaketleri verildi. Sergi gezildi. ‘Çukurova’da Tarım ve İnsan’ fotoğraf sergisi 27 Mart Pazar gününe kadar 75. Yıl Sanat Galerisi’nde Adanalıların beğenisine sunulacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu belirtiniz!
Lütfen adınızı giriniz

SON HABER/DUYURU

SOSYAL MEDYA

2,209BeğenenlerBeğen
1,336TakipçilerTakip Et
3,862TakipçilerTakip Et