29 C
Adana
Pazartesi, Nisan 29, 2024

100. Yılda 100 Fotoğraf Sergisi’nin Açılışı Gerçekleştirildi

Yayın Tarihi:

“ÇUKUROVA’DA TARIM VE İNSAN” FOTOĞRAF SERGİSİ

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 100.Yılı Kutlamaları programı kapsamında; Ticaret Borsamızın koordinatörlüğünde, Adana Vergi Dairesi Başkanlığı, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle;‘ 100. Yılda Çukurova’da Tarım ve İnsan’ temasıyla 100. Yılda 100 Fotoğraf Sergisi’nin ilki Adana Büyükşehir Belediye Tiyatro Salonu Fuayesinde sanatseverlerin izlenimine sunulmaya başladı.

ŞAHİN BİLGİÇ, “ADANA KÜLTÜR VE SANAT ŞEHRİDİR”

Yönetim Kurulu Başkanımız Şahin Bilgiç, Adana Vergi Dairesi Başkanı Ümit Güner, Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ergün Halisçelik, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Sabahattin Yumuşak, Yönetim Kurulu Üyemiz Şahin Güneşer, Genel Sekreterimiz T. Gökhan Öztürk, kurum temsilcileri ve sanatseverlerin katıldığı “100. Yılda 100 Fotoğraf Sergisi”nin açılışında tarımın ve insan emeğinin çok kutsal olduğunu söyleyen Başkanımız Şahin Bilgiç, “Ülkemiz tarımının lokomotifi olan Adana’da coğrafi koşulların elverişliliği sayesinde yılda yaklaşık 2,5 ürün alınabildiği gibi Türkiye ve dünya ortalamasının üzerindeki verimi ile çok çeşitli ürünler yetiştirilebilmektedir. Bu çeşitli ürünlerin üretilmesinden sofralarımıza gelmesi insan emeği ve döktüğü alın teri sayesinde olmaktadır. Meşakkatli süreci fotoğraflayarak ölümsüzleştiren kurumlarımızın çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Kültür ve sanat şehri olan Adana’mıza böyle bir çalışma yaparak güzel bir değer kattılar. Sergimizin 15 Ekim’e kadar sürecek ilk etabı burada başladı. 16-20 Ekim 2023 tarihleri arasından borsamız fuayesinde, 24-27 Ekim 2023 tarihleri arasında ise Adana Müzesinde sergilenerek sanatseverlerle buluşturacağız. Ben emeği geçen kişi ve kurumlara şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

ERGÜN HALİSÇELİK, “ADANA BİRÇOK ÜRÜNDE SEKTÖRÜN ÖNCÜSÜDÜR”

Cumhuriyetin 100. Yılının özel bir yıl olduğunu ifade eden Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ergün Halisçelik, konuşmasında “ Bu özel yılı özel etkinliklerle kutlamamız gerekir. Tarım ve İnsan temalı bu sergiyi çok anlamlı buldum. Hem önemli sektörümüz tarım hem de beşeri sermayemiz. Yüz yılda çok değişti ama tarım ve insan önemini hala koruyor. Adana’mız birçok üründe sektörün öncüsü, beşeri sermayemiz ise Adana’mız da çok güçlüdür. Adana ekonomik olarak belki geride kaldı ama Adana’yı hala ayakta tutan temel unsur; tarım ve beşeri sermayemizdir. Bugünkü tema dışında yüzüncü yıl kutlamalarımız sosyal, kültürel, sportif anlamda Cumhuriyetimize yakışır vaziyette devam edecektir. Bu anlamda sergiye emeği geçen herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.

ÜMİT GÜNER,” CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINA YAKIŞAN BİR SERGİ”

Adana Vergi Dairesi Başkanı Ümit Güner, “Kurumlarımızın çalışanları tarım ve insan fotoğrafları çekebilmek için Çukurova’mızın çeşitli bölgelerine gittiler. Yoğun emek harcadılar. Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır 100 fotoğraf ile ortaya çok güzel bir sergi çıkardılar. Kendilerine çok teşekkür ederim. Özellikle kurum çalışanlarımızın sadece vergiyle anılmayıp, kültür ve sanatla ilgili eserleriyle anılmamıza vesile olmaları çok güzel. Bu tarz etkinliklerin devam etmesi için gayret edeceğiz. Bu vesileyle tüm sanatseverleri “100. Yılda Çukurova’da Tarım ve İnsan’ temasıyla oluşturulan 100. Yılda 100 Fotoğraf Sergilerine davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar sergiyi gezdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu belirtiniz!
Lütfen adınızı giriniz

SON HABER/DUYURU

SOSYAL MEDYA

2,209BeğenenlerBeğen
1,336TakipçilerTakip Et
3,862TakipçilerTakip Et