22 C
Adana
Pazar, Nisan 28, 2024

Bilgiç: “Açıklanan Buğday Fiyatları Bölge Üreticisine İlaç Oldu”

Yayın Tarihi:

Yönetim Kurulu Başkanımız Şahin Bilgiç, açıklanan buğday fiyatlarının üreticilere ilaç gibi geldiğini söyleyerek “Belirsizlik ortadan kalktı” dedi.

BELİRSİZLİK ORTADAN KALKTI

Başkanımız Şahin Bilgiç, yaptığı yazılı açıklamada “Çukurova’da 2023 yılı buğday hasadı tamamlanmak üzereyken, Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan TMO müdahale alım fiyatları, binbir emek ve zahmetle üretim yapan çiftçilerimize can suyu oldu. Adeta ilaç gibi geldi. Açıklanan hububat fiyatları piyasalardaki belirsizlikleri ve isteksizlikleri ortadan kaldırdı” dedi.

DEVLETİMİZ ÜRETİCİLERİMİZE SAHİP ÇIKIYOR

Başkan Bilgiç, “Adana’da yetiştirilen birinci sınıf ekmeklik buğday fiyatı 9.350 TL/ton, 2. sınıf ekmeklik buğday fiyatı 9.250 TL/ton oldu. Bu fiyatlardan TMO ve Lisanlı Depolarda alınmaya başlanmıştır. Dünya fiyatları İle yeni açıklanan bu fiyatları karşılaştırdığımızda Üreticilerimize devletimizin sahip çıktığını görüyoruz. Her zaman Adana Ticaret Borsası olarak ifade ettiğimiz bir şey var. Tarım alanlarımızda ekip dikeceğimiz bir karış boş toprak bırakmayacağız. Tarımda sürdürülebilirlik ve kendi kendimize yetebilmek ancak böyle sağlanabilir. Tüm Üreticilerimize emeklerinin karşılığını alacakları bereketli bir yıl olması dileklerimle, açıklanan buğday fiyatları hayırlı olsun. Başta Cumhurbaşkanı’mız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu belirtiniz!
Lütfen adınızı giriniz

SON HABER/DUYURU

SOSYAL MEDYA

2,209BeğenenlerBeğen
1,336TakipçilerTakip Et
3,862TakipçilerTakip Et