Cuma, Mart 29, 2024

ABD Yaptırımları (Kuzey Kore)

Ticaret Bakanlığı’nın 07.06.2022 tarihli yazısı ile, Dışişleri Bakanlığı’ndan alınan bir yazıya atfen, ABD’nin Kuzey Kore kitle imha silahları üretimine ve balistik füze programına katkı sağladıkları gerekçesiyle, altısı Kuzey Kore, üçü Rusya Federasyonu (RF) vatandaşı dokuz kişiyi ve Rusya Federasyonu’nda bulunan dört şirketi yaptırım listesine (OFAC) dahil ettiği bildirilmektedir.

Yazıda devamla, ABD’nin Kuzey Kore’ye yönelik tek taraflı yaptırım kararlarının ve uygulamalarının ülkemiz açısından hukuki bağlayıcılığının bulunmadığı, bununla birlikte ABD’nin yaptırımları sınır aşan nitelikte uygulayabilmesi ile yaptırıma tabi ve kuruluşlarla iş akdine girebilecek firmalarımızın dolaylı olarak yaptırımlardan etkilenme olasılıklarına vurgu yapıldığı belirtilmektedir.