20 C
Adana
Cuma, Nisan 19, 2024

7440 Sayılı Kanun Hk.

Yayın Tarihi:

7440 SAYILI KANUN KAPSAMINDA BORSA AİDAT BORÇLARININ YENİDEN YAPILANDIRILMASI HK.

Resmi Gazete’nin 12 Mart 2023 tarih ve 32130 sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren 7440 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun uyarınca,

Üyelerimizin, 31.12.2022 tarihi itibarıyla ödenmesi gerektiği halde ödenmemiş olan Yıllık Aidat anapara borçlarına yönelik yapılandırma olanağı getirilmiştir.

Bu kapsamda; belirtilen döneme isabet eden aidat tutarlarına ait tahakkuk etmiş olan gecikme zamları tahsil edilmeyecektir.

Yapılandırmadan yararlanmak isteyen üyelerimizin, en geç 31 Mayıs 2023 tarihine kadar aşağıdaki bağlantıda yer alan dilekçe  ile bizzat Borsamıza gelerek ve/veya Üyelik Sisteminden online olarak yapılandırma müracaatlarını ve ilk taksit ödemelerini gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Yapılandırmaya başvuran Üyelerimizin; borç taksitlerinin birincisini 30 Haziran 2023 tarihine kadar, kalanını ise aylık dönemler hâlinde ve azami toplam dokuz eşit taksitte (Son Taksit Tarihi: 28 Şubat 2024) ödemesi gerekmektedir.

Azami dokuz taksite kadar olan yapılandırma hakkının ne şekilde kullanılacağını üye yapacağı başvuru esnasında kendisi belirleyecek olup; taksit adedi, ödenecek toplam borç tutarını değiştirmeyecektir. Dileyen üyelerimiz toplam anapara borç tutarını kredi kartı ile de taksitlendirebileceklerdir.

Başvurular; aşağıda örneği bulunan dilekçe ile fiziksel olarak Borsamıza yapılabileceği gibi, 01/04/2023 tarihinden itibaren “https://ebelge.tobb.org.tr” adresinden veya E-devlet kapısı (https://www.turkiye.gov.tr) üzerinden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği-Kimlik Doğrulama Hizmetleri-TOBB Oda/Borsa Üye Bilgi Sistemi linki kullanılarak yapılabilecektir.

Ödenmesi gereken ilk taksitin süresinde tam ödenmemesi ya da bir takvim yılında birden fazla taksitin süresinde ödenmemesi halinde yapılandırma bozulacaktır. Bu durumda, ödenmemiş alacak asılları ile bunlara ilişkin faiz, gecikme zammı gibi fer’i alacaklar mevzuat hükümlerine göre tahsil edilecektir.

Üyelerimize önemle duyurulur.

ADANA TİCARET BORSASI

Aidat Yapılandırma Başvuru Dilekçesi için TIKLAYINIZ.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

SON HABER/DUYURU

SOSYAL MEDYA

2,209BeğenenlerBeğen
1,336TakipçilerTakip Et
3,862TakipçilerTakip Et