15 C
Adana
Pazar, Kasım 28, 2021

Adana Şalgamı

Yayın Tarihi:

Coğrafi İşaretin Türü: Mahreç işareti

Tescil Tarihi: 06.03.2020

Tescil Ettiren: Adana Ticaret Odası

Ayırt Edici Özellikleri: Adana Şalgamı; Adana’da asırlardır üretilen, yöre ile ünlenmiş, mor-kırmızı renkte, bulanık, tadı ekşi fermente bir içecektir. Temel olarak laktik asit fermantasyonuna tabi tutulan bulgur unu, ekşi maya, içme suyu ve tuz karışımının, siyah havuç (Daucus carota) ve şalgam (Brassica rapa) ilave edilerek tekrar laktik asit fermantasyonuna tabi tutulması ile elde edilir.

Önceki İçerikKuytucak Narı
Sonraki İçerikKozan Portakalı

SON HABER/DUYURU

SOSYAL MEDYA

2,209BeğenenlerBeğen
1,336TakipçilerTakip Et
2,443TakipçilerTakip Et