23 C
Adana
Pazar, Ekim 13, 2024

Adana Halka Tatlısı

Yayın Tarihi:

Coğrafi İşaretin Türü: Mahreç İşareti

Tescil Tarihi: 05.10.2020

Tescil Ettiren: Adana Ticaret Odası

Ayırt Edici Özellikleri: Şerbet kaynatılır ve soğuması için bekletilir. İrmik, un, yumurta, süt, yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu ve bir tutam tuz mikserle karıştırılır. bu karşım sıkma torbasına konur ve tırtıklı bir uçla tavada kızmış olan yağın içine halka şekli verilerek sıkılır. Kızaran halkalar soğuk şerbete atılır. Birkaç dakika şerbette bekletilen halkalar servis tabağına alınır.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

SON HABER/DUYURU

SOSYAL MEDYA

2,209BeğenenlerBeğen
1,336TakipçilerTakip Et
3,862TakipçilerTakip Et