UPK Pamuk Konseyi Toplantısı Borsamızda Gerçekleştirildi

adanatb
Site Admin
Mesajlar: 460
Kayıt: Çrş Eki 27, 2021 2:41 pm

UPK Pamuk Konseyi Toplantısı Borsamızda Gerçekleştirildi

Mesaj gönderen adanatb »

Resim

Bilgiç, “Bölgemizde pamuk ekim alanlarını arttırılmasını destekliyoruz”

Ulusal Pamuk Konseyi Yönetim Kurulu Toplantısı Ticaret Borsamız ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Meclis Başkanımız Osman Bağış, Genel Sekreterimiz T. Gökhan Öztürk ve UPK Yönetim Kurulu Başkanı Bertan Balçık ile UPK Yönetim Kurulu Üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda Yönetim Kurulu Başkanımız Şahin Bilgiç, Adana Ticaret Borsası Kompleksi ve çalışması hakkında bilgi verdi. Ulusal Pamuk Konseyi Yönetim Kurulu Toplantısında; Türkiye Pamuk ekim sahaları, rekolte tahminleri ve iyi pamuk üretiminin yaygınlaştırılması konuları masaya yatırıldı.

ATB Meclis Başkanı Osman Bağış, Genel Sekreter T. Gökhan Öztürk ve UPK YK Başkanı Bertan Balçık ile UPK YK Üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda Adana Ticaret Borsası Kompleksi ve çalışması hakkında bilgi veren Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, “Önceki ATB Hizmet Binamızın 55 yıllık mazisi var. Borsacılığı tam anlamıyla yerine getiremediğimiz için geçtiğimiz yıl Türkiye’ye örnek olan bu yeni tesislerimizi yaptırdık. Bu yeni tesisimizdeki projeksiyonumuz, programlarımız ve projelerimiz uzun yıllarca işlevliğini sürdüreceği inancındayız. Pamuk, uzun yıllardır bölgemizin en önemli ürünü olmuş ama son dönemlerde alternatif ürünler çıkınca Türkiye genelinde pamuğun azalma süreci yaşadı. İkame ürün olarak bir milyon beş yüz bin ton ve daha fazlasıyla mısır devreye girerek bölgemizde birinci ürün olmuştur. Bu yıl pamuk tırmanışa geçti. Hep birlikte göstereceğimiz gayret ile Pamuk’ta dışa bağımlılığımızı nasıl azaltabiliriz? Pamuk’taki kaliteyi nasıl arttırabiliriz? UPK’nin çalışmaları buna ışık tutacaktır. Pamukla ilgili ATB olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Bölgemizde Pamuğun ekilmesini her türlü destekliyoruz.”

Pamukta da Lisanslı Depoculuk projeleri olduğunu ifade eden Başkan Bilgiç, “Şu an 50 bin tonluk hububatla ilgili Lisanslı Depolarımız dolu dolu çalışıyor. Sadece bizim depolar değil, bölgemizdeki 500 bin tonluk Lisanslı Depolarda aktif çalışıyor. Bu depoların büyük çoğunluğuna da laboratuvar ve platform hizmetlerini de ATB olarak biz veriyoruz. Şuan Maraş, Hatay ve diğer bölgemizdeki Lisanslı Depoların Adana Platform üzerinden ELÜS’lerini ATB’de değerlendiriyoruz. Çukurova tarımın merkezi konumunda bir yerdir. Lisanslı Depoların önemi bilinmeye başladı.” diye konuştu. Konuşmanın ardından UPK gündem maddelerine geçildi.