3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali Tanıtım Toplantısı

Coğrafi İşaret
adanatb
Site Admin
Mesajlar: 460
Kayıt: Çrş Eki 27, 2021 2:41 pm

3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali Tanıtım Toplantısı

Mesaj gönderen adanatb »

Resim

Bu yıl ‘‘Büyük Akdeniz Şöleni’’ temasıyla gerçekleştirilecek 3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin tanıtım toplantısı Vali Mahmut Demirtaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Düzenlenen toplantıya Yönetim Kurulu Başkanımız Şahin Bilgiç, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Kaymakam Vekili Mustafa Yavuz, merkez ilçe belediye başkanları, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, ulusal ve yerel basın temsilcileri ile Adanalı sosyal medya fenomenleri katıldı.

3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali tanıtım sunumu ile başlayan toplantıda Yönetim Kurulu Başkanımız Şahin Bilgiç, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Vali Mahmut Demirtaş birer konuşma gerçekleştirdi.
Vali Demirtaş yaptığı konuşmada 17 Eylül’de İstanbul’da, ulusal basın temsilcilerinin katılımıyla 3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin lansman toplantısını gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Toplantıya ilişkin gerek yazılı ve görsel medyaya yansıyan haberler, gerekse sosyal medya kanallarında yapılan paylaşımların, lansman çalışmasının amacına ulaştığını gösterdiğini belirten Vali Demirtaş, “Bununla ilgili şahsıma ve festival komitesine çok sayıda olumlu geri dönüş olduğunu ifade etmek istiyorum. Dolayısıyla buradan lansman çalışmasında emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Siz değerli konuklarımızın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz bu toplantının da hem yerel hem de ulusal basında üst sıralarda yer alıp benzer etkiyi yaratacağına yürekten inanıyorum.” dedi.
KONUKLARIMIZ ÖMÜRLERİ BOYUNCA UNUTAMAYACAKLARI BİR LEZZET ŞÖLENİNE TANIKLIK EDECEKLER
Kentin tüm dinamikleriyle birlikte Adana’nın mevcut gastronomi potansiyelinin harekete geçirilmesi, yerel ve geleneksel mutfağın geleceğe taşınması için en büyük adımı “Lezzet kenti Adana” ve “Lezzetin Peşinde Koşanlar Adana’da buluşuyor” sloganlarıyla üç yıl önce attıklarını vurgulayan Vali Demirtaş, “Geçtiğimiz yıl uluslararası boyuta taşıdığımız festivalimizde geleneksel lezzetleri ön plana çıkarmış ve ‘Gelenekselin Gücü Adına!’ diyerek lezzet tutkunlarını Adana’da ağırlamıştık. Üçüncüsünü düzenlediğimiz festivalimizde bu yıl, tüm konuklarımızı ‘Büyük Akdeniz Şöleni’nde buluşturacağız. İddia ediyoruz ki konuklarımız ömürleri boyunca unutamayacakları bir lezzet şölenine tanıklık edecekler ve 4-5-6 Ekim’de Adana Merkez Park’ta, kelimenin tam anlamıyla bir şölen yaşayacaklardır” dedi.
FESTİVALİMİZİ, BİR ADANA MARKASI VE GASTRONOMİ VİTRİNİNİN EN NADİDE PARÇASI OLARAK TESCİLLEYECEĞİZ
Adana’nın; malzeme çeşitliliği, kalitesi ve zenginliğiyle, geleneksel Türk mutfağının önemli merkezlerinden biri konumunda olduğunu ifade eden Vali Demirtaş, “Bizler de yerel mutfağımızın değerlerini koruyarak, bugüne adapte etmenin ve geleceğe taşımanın yoğun gayreti içerisindeyiz. Bu amaçla Avrupa’dan Uzakdoğu’ya yayılan ve Adana insanının emeğinin ürünü olan festivalimiz için markalaşma sürecini başlattığımızı İstanbul’daki tanıtım toplantımızda ilan etmiştik. Bu süreci en kısa sürede tamamlayacak; festivalimizi, bir Adana markası ve gastronomi vitrininin en nadide parçası olarak tescilleyeceğiz. Bilinmelidir ki yakın zamanda Adana markasına dönüşecek olan Adana Lezzet Festivali, bu aşamadan sonra bu kentte yaşamını sürdüren herkesin öz malıdır. Ona sahip çıkmak, onu geliştirmek, büyütmek, dünyanın bildiği ve değer verdiği bir organizasyona dönüştürmek, Adana aşığı her birey için en önemli görevlerden biridir. İnanıyorum ki Adana, Lezzet Festivaline sonuna kadar sahip çıkacak ve daha nice şölenlere ev sahipliği yapacaktır.” şeklinde konuştu.