0.322  453 7034 genelsekreterlik@adanatb.org.tr
HABERLER

15.11.2016 - Adana Tarım Fuarı Adana'da Başlıyor


TÜYAP ‘Adana Uluslararası Tarım Fuarı 2016 ve Adana Sera-Bahçe Fuarı 2016’nın açılış lansmanı Divan Oteli’nde düzenlenen basın toplantısıyla gerçekleştirildi.

 

Adana Tarım İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mikail Baylan, Seyhan Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Girmen ve Çukurova Fuarcılık A. Ş. Genel Müdürü Burak İnceoğlu’nun da hazır bulunduğu lansmanın açılış konuşmasını yapan TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz, bu yıl yüzde 20 oranında büyüyen Adana 10. Uluslararası Tarım Fuarı’nın bölge ekonomisine büyük katkı sağladığını ifade etti.

TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. tarafından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Adana Ticaret Borsası, Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası ve Seyhan, Yüreğir çevre il ve ilçelerin ziraat odaları, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi, Adana İli Arı Yetiştiricileri Birliği, Adana İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Adana İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve KOSGEB’in desteklediği ifade eden Genel Müdür Alagöz,“ADANA TARIM 2016” - Adana 10. Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı ile “ADANA SERA-BAHÇE 2016” - Adana 10. Seracılık, Bahçecilik, Fidancılık, Tohumculuk, Çiçekçilik ve Teknolojileri Fuarı 16 - 20 Kasım 2016 tarihleri arasında TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşeceğini söyledi.

“BÖLGE EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR”

Bu yıl yüzde 20 oranında büyüyen Adana 10. Uluslararası Tarım Fuarı’nın bölge ekonomisine ciddi katkı sağladığını da belirten Genel Müdür Cihat Alagöz, “Fuara 253 firma temsilciliği ve kuruluşun katılıyor. 30 bin metrekare alanda hazırladığımız Adana Tarım ve Sera-Bahçe Fuarları; bölgesel anlamda sektörün en önemli etkinliği olmuş, Türk çiftçisi ve üreticisi için çok önemli bir buluşma platformu haline gelmiştir.” dedi.

“ADANA TARIM FUARI 10. YILINDA ULUSLARARASI FUAR STATÜSÜ KAZANDI”

Bölgenin kendi alanında en kapsamlı organizasyonu olan fuarın her yıl ivmesini arttırdığını söyleyen Genel Müdür Alagöz, “10. Yılında Uluslararası Fuar statüsü kazanılması, Adana Tarım Fuarı’nın yurt dışı bilinirliğinin ve marka değerinin yükselmesini sağlayarak önümüzdeki yıllarda yurt dışında daha yüksek oranda yabancı katılımcı ve ziyaretçinin Adana’ya gelmesine vesile olarak bölge ihracatına katkı sağlayacaktır.” diye konuştu.

“9 FARKLI ÜLKEDEN 150 YABANCI İŞADAMI GELİYOR”

TÜYAP yurtdışı ofislerinin desteğiyle yabancı işadamlarını Adana’ya getireceklerini de söyleyen Genel Müdür Alagöz, “Gürcistan, Azerbaycan, Mısır, İran, Irak, Makedonya, Sırbistan, Ukrayna ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden alım heyetlerini fuarımızda ağırlayacağız. Ülkelerinde sektörün önde gelen söz konusu işadamlarını katılımcı firmalarımız ile görüştürerek bölge ihtiyacına önemli katkılar sağlamayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

“KKTC TARIM BAKANI ÇAVUŞOĞLU DA FUAR AÇILIŞINDA OLACAK”

Fuarın açılışı için KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu ve beraberinde bir grup işadamı heyetinin de Adana’ya gelerek fuar açılışına katılacaklarını kaydeden TÜYAP Anadolu Fuarlar A. Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz, “Başta Adana ve ilçeleri olmak üzere, Mersin, Niğde, Kayseri, Aksaray, Konya, Kahramanmaraş, Hatay, Nevşehir, Osmaniye, Gaziantep, Kilis ve Karaman gibi bir çok ilden fuar merkezimize gerçekleştireceğimiz otobüs seferleri ile binlerce çiftçimizin sektördeki yenilikleri, teknolojideki gelişmeleri takip etmelerine imkanı sağlayacağız. Geçtiğimiz yıl 150 binin üzerinde ziyaretçi ağırlamıştık. Bu yıl 175 binin üzerinde kişiyi ağırlamayı hedefliyoruz.” dedi. Adana Uluslararası Tarım ve Sera-Bahçe Fuarları, 16-19 Kasım 2016 tarihleri arasında 09:30-19:00, 20 Kasım 2016 günü ise 09:30 – 17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

DOÇ. DR. BAYLAN, “FUARIN ULUSLARARASI DÜZEYE GELMESİ ÇOK ÖNEMLİ”

Toplantıda söz alan Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mikail Baylan bu yıl 10’ncusu düzenlenen tarım fuarının uluslararası düzeye gelmesinin çok önemli olduğunun altını çizdi. Fuarın, üreticilerle firmaların bir araya geldiği önemli bir platform haline geldiğini ifade eden Doç. Dr. Baylan, “Bütün bunların en önemli hedefi tarımsal üretimdir. Tarım, dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de çok önemli olacaktır. İnsanoğlunun geçmiş tarihten beri en önemli gereksinimlerinden biri gıda diğeri de barınmadır. Burada kaliteli ürün elde etmek, maliyeti düşürmek ana amaç olmalıdır. Bunun için de bilgi ve teknoloji gerektirir. Bu platform da bilgi ve teknolojinin bir arada olduğu bir platform olacaktır.” dedi.

GİRGİN, “GIDA İHTİYACINI KARŞILAMAK İÇİN ÜRETİM ARTIŞI ŞART”

Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen ise tarım fuarının düzenlendiği ilk günden bu yana yakın takipçisi olduklarını söyledi. Kendilerini sevindiren en önemli noktanın fuarın giderek kendini aşan bir düzeye gelmesi olduğunu ifade eden Girmen, “Dünya nüfusu sürekli artmakta bununla birlikte tarım alanları artmamakla birlikte ciddi bir azalma meydana gelmekte. Artan nüfusun gıda ihtiyacını karşılayacak geriye tek önemli bir konu kalıyor. O da üretim artışıdır. Bu noktada bu fuarları önemsiyor ve destekliyoruz.” şeklinde konuştu.

 BİLGİÇ, “TARIMDA HAVZA MODELİ’NE CİDDİ KATKI SAĞLADIK”

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç de fuarın hayırlı olması dileğiyle başladığı konuşmasında, tarım ve hayvancılık fuarları sektörlerin en son teknoloji ile buluşmasında öncü rol üstlendiğini söyledi. Kendilerini heyecanlandıran Milli Tarım Projesi’nin hükümet tarafından 2017 yılında hayata geçirilecek olması olduğunun altını çizen Bilgiç, “Adana Ticaret Borsası olarak yaklaşık dört yıldır üzerlerinde çalıştıkları ‘tarımda havza modeli’ne ciddi katkı sağladık. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’le bu konu üzerinde sürekli istişare halinde olduk. Adana’da kaybedilmeye yüz tutmuş ‘beyaz altın’ dediğimiz pamuğun tekrar canlanmasını, Türkiye’nin ihtiyacının yüzde 95’ini ithal ettiği soyanın tekrar bu topraklarda vücut bulmasını sağlayacağız. Bunun için de kullanılacak en son teknolojilerle birim alandaki üretimimizi artırmaya gayret göstereceğiz. Üreticilerimiz, sürdürülebilir tarımı sağladığı takdirde, hem kendi hayat standardını yükseltecek hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacak. Onun için de fuarlar çok önemli. O şehirlerin gelişmişlik seviyeleri ile alakalı. Fuarlara ne kadar çok katılımcı olursa, o şehir her yönüyle faydalanmış olur. Biz de ATB olarak hem de ÇÜFAŞ olarak önümüzdeki dönemde fuarları destekleyeceğiz.” dedi.

TEKİN, “ÇİFTÇİMİZ TARIMSAL MEKANİZMAYI KULLANMAKTA ÇOK İLERİ DÜZEYDE”

Adana’da, birçok üründe en üst düzeyde üretim yapıldığını söyleyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammet Ali Tekin ise, Türkiye birinciliklerinin olduğunu belirtti. Birçok endüstriyel üründe de Türkiye’nin ilk üçü arasında yer aldıklarını belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Adana İl Müdürü Tekin, “Üretimde, çiftçimiz tarımsal mekanizmayı kullanmada çok ileri düzeyde. Asıl problemin başında pazarlama geliyor. Bu konuda da fuarlar, Adana için gerçekten bir şans. Bu bölgede fuarların olması, hem ürünlerin pazarlanması ve kaliteli üretim yapılmasına katkı sağlayacaktır. Fuarların fırsat bilinmesi gerekir. Burada sergilenen teknolojilerden faydalanmalıyız. Ciddi katılımcılar var. Fuarlar, ürünlerin tanıtımında etkin rol oynuyor.” diye tavsiyelerde bulundu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 
ANA SAYFA SİTE HARİTASI İLETİŞİM